Flexibiliteit

Het is 2018. De wereld gaat snel en flexibiliteit is belangrijker dan ooit. 
Jij en de rest van je gezin moeten waarschijnlijk veel schakelen. 
Belangrijk dus dat je kinderopvang hebt die net zo flexibel is als jij nodig hebt.
Vanuit de gastouder maar ook vanuit het bureau. 
 
Op deze pagina lees je alles over onze flexibliteit! 
Flexibliteit van Gastouders
 
1. Veel gastouders hebben zeer ruimte openingstijden. van heel vroeg in de ochtend tot 's avonds laat en ook in het weekend. De meeste gastouders zijn als ze vaste openingstijden hebben bereid om hier van af te wijken of je tegemoet te komen. Er zijn ook gastouders die 24-7 open zijn. 
 
2. Veel gastouders bieden de mogelijkheid tot flexibele opvang: je geeft van te voren aan wanneer je die week wel of niet komt. Bij sommige gastouders betaal je slechts de uren die je af neemt, bij sommige gastouders spreek je een minimaal aantal uren hier voor af en legt deze vast per week of maand.
 
3. Meestal is een uurtje, een dagje of extra vakantieopvang bij een Gastouder geen enkel probleem. Mits het in overleg gaat uiteraard! 
 
4. De meeste gastouder bieden opvang aan kinderen van
0 t/m 12 jaar. Hele dagen, voorschools, tussenschools en naschoolse opvang kan allemaal. 
 
5. Een gastouder kan zowel bij haar zelf thuis opvang bieden waar ze een kindvriendelijke omgeving aanbiedt. Er zijn ook gastouders die bij jou thuis komen. Qua kosten scheelt het niet veel. 
 
6. Vaak is er voor oudere kinderen de mogelijkheid af te spreken met vriendjes of vriendinnetjes
 
7. Alle GastVrij-gastouders zullen het kind centraal stellen. Ze passen zichzelf en de omgeving zo aan dat het welzijn van het kind bovenaan komt. Zo zal iedereen rekening houden met allergieën, voorkeuren, het karakter van het kind, de structuur en het ritme van thuis en de wensen van jou als ouder.
 
8. Vaak kan er in overleg een hele hoop: mee ontbijten, dineren, logeren, ophalen van de peuterspeelzaal, wegbrengen naar de balletles.... 
 
9. Ben je zelf niet zo creatief of heb je weinig tijd? Sommige gastouders bieden extra diensten zoals het samen met je kind maken van cadeautjes voor een jarige opa, het verzorgen van een diner dat je thuis alleen nog hoeft op te warmen of een strijkservice.  
Flexibliteit van GastVrij
 
1. Wij hanteren ruime openingstijden. Door de weeks van 9.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. In noodgevallen kun je ons ook buiten deze tijden bereiken. 
 
2. Je wordt gekoppeld aan je eigen gastheer of -dame. Zij of hij is jouw persoonlijke aanspreekpunt, denkt met je mee en helpt je op persoonlijke en vriendelijke wijze. 
 
3. Het koppelingsgesprek vindt plaats wanneer het jou uitkomtoverdag, s'avonds of in het weekend. 
 
4. Jij geeft zelf aan hoe vaak je wilt dat er geëvalueerd wordt
 
5. Jij geeft zelf aan hoe er geëvalueerd wordt: telefonisch, per mail (wettelijk is minimaal 1 keer per jaar mondeling verplicht) of in onze digitale ontmoetingsruimte. 
 
6. Voor pedagogische vragen kun je altijd terecht bij je gastdame- of heer. Daarnaast mag je onbeperkt gebruik maken van onze pedagogische helpdesk. Hierbij kun je telefonische hulp krijgen maar er kan ook een pedagoog naar jou of naar de gastouder komen.
 
7. Je krijgt iedere maand pedagogische informatie. Je kunt je hier ook voor afmelden. Alle cursussen, workshops en informatie-bijeenkomsten die wij organiseren voor gastouders zijn ook voor jou als ouder kosteloos te volgen. 
 
 
8. Wij bieden (tegen meerprijs) een noodcontract-overeenkomst. Zo weet je zeker dat als je gastouder geen opvang kan bieden wij er alles aan doen om vervangende opvang te vinden. 
 
9. We houden alle nieuwe wet- en regelgeving constant bij. Hierbij maken we voor jou een selectie. Zo word je niet lastig gevallen met irrelevante informatie. 
 
10. We hanteren een low-budget tarief voor ouders die erg weinig uren afnemen. Zo blijft het ook procentueel aantrekkelijk de opvang via een bureau te laten verlopen ondanks dat het om kleine bedragen gaat.